DFClinic är en modern klinik i centrala Skövde i Skaraborg som utför estetiska (kosmetiska) och neurologiska behandlingar.

Fett och cellulite reducerande behandlingar

Kuma Shape 4 i 1 behandlingsprincip:

 • Mekanisk massage
 • Vakuum massage
 • Infraröd värme
 • Högfrekventa radiovågor

1) Kroppskonturering och fettreducering

Högfrekventa radiovågor kan värma upp fett 5-15 mm under huden och öka tillförsel av syre, dessutom förstärka utbytet av ämnen in och ut ur fettceller, för att förbättra kroppsfetts ämnesomsättning och även omfördela vatten och glycerin. Energin från infrarött ljus förstärker elasticiteten i huden, skyddar epidermis och hettar upp fett under huden. Kombinationen av vakuum och den mekaniska massagen ökar blodtillförseln och främjar utsläppet av olika slaggprodukter ur fettceller.

2) Cellulitbehandling

Högfrekventa radiovågor som arbetar tillsammans med dem mekaniska och vakuum massagen kan förbättra blodcirkulationen och öka spridning av syremolekyler i fettvävnaden i det inriktade området. Det lymfatiska systemet kommer då eliminera dem slaggprodukter och påskynda fettförbränningen. Värmen kommer djupt in i den subkutana vävnaden och återställer kollagen och elastiska fibrer.

3) Hudåtdragning och rynkreducering

Det infraröda ljuset och högfrekventa radiovågor kan värma upp den inriktade vävnaden i det djupa hudlagret vilka stimulerar kollagen och förbättrar blodcirkulationen. Detta i sin tur stramar åt lös hud och kan även reducera rynkor.

Fördelar jämfört med andra metoder

4-i-1 KumaShape-behandlingen har många fördelar i jämförelse med andra typer av fettsugning tex laserfettsugning:

 • Behandling kräver ingen narkos eller bedövning.
 • Patienten behöver inte vara ledig från jobbet.
 • Inga snitt som måste sys.
 • Det finns inget läckage av vätska från sår.
 • Ingen risk för infektioner eller stora blåmärke.
 • Patienter slipper att bära, i minst 4 v, komprimerande korsett eller cykelbyxor.
 • Patienter slipper problem med ojämn resultat som ofta uppstår efter olika fettsugningar även efter ”snällare” varianter.

4-i-1 kombinerande behandling med KumaShape-apparaten visade sig vara mycket mer effektiv än tex LPG-metoden (lymfdränage) eller Cavitation-metoden (stöttvågor med ultraljud). KumaShape används väldigt ofta efter fettsugningsoperationer för att ta hand om ojämnheter som vanligen uppstår efter sådana ingrepp.

Det bör även understrykas att 4-i-1 KumaShape-behandlingen inte är bantningsmedel och är mest lämpad för aktiva personer som vill bli av med ”valkar” här och där. Metoden är också effektiv efter graviditet för att strama åt mågen eller för att ta bort/minska dubbelhaka.

Amelia har publicerat en artikel om den här typen av behandlingar.

Fett-behandling med Lipo

Lipo är ett nytt fett lösande medel som kan användas separat eller i kombination med Kuma Shape 4-1 för att reducera överflödigt fett och celluliter.

Att enkelt kunna smälta bort överflödigt fett med hjälp av en injektion - är en fascinerande idé. Under denna procedur injiceras i de oönskade fettdepåerna en aktiv substans framtagen från sojabönor. Våra kroppar producerar denna substans i samma komposition för att kunna utföra många uppgifter, speciellt inom fettmetabolism.

Fettsmältande injektioner får inte betraktas som en ny mirakeldrog för viktminskning. Men när det gäller fettdepåer som inte kan elimineras genom nutritions terapi eller terapeutiska övningar, inleder injektioner en process där fettet smälts bort och sedan elimineras från kroppen via den vanliga metaboliska processen. Medicinen injiceras direkt i det påverkade området. Som ett resultat, börjar fettcellerna smälta bort och elimineras i en ökande grad. På grund av sin elasticitet, dras huden samman och bildar en slät yta.

Effekten av kombinerade behandling blir dubbelt så stor och synlig redan efter första behandling! Lipo används i de områden där Kuma Shape har svårare att komma åt, så som runt magen, sidorna av ryggen, kinder och dubbelhaka. Bild galleriet visar effekterna av den nya behandlingen.