DFClinic är en modern klinik i centrala Skövde i Skaraborg som utför estetiska (kosmetiska) och neurologiska behandlingar.

Banner

Ultra V-Lift

Ultra V Lift är en revolutionerande ansiktslyft och hud åtstramande behandling som har ett snabbt, säkert och naturligt resultat. Ultra V-Lift är ansiktslyft utan kirurgi men med jämförbart resultat.

Ultra V-Lift (kollagen trådar)

Vad är Ultra V Lift teknologi?

Ultra V Lift är utvecklad av en unik teknologi som använder sig av fina trådar, så kallade polydioxanone (PDO), som även används i kirurgi. Dessa trådar placeras under huden på ett inriktat område i ansiktet eller kropp för att stimulera hudvävnaden. Stimulansen ökar reproduktionen av hudvävnad och kollagen vilket ger ett åtstramande och förnyande resultat. Den slappa huden kommer då att stramas åt och skapa ett V-format ansikte med föryngrad och len hy.

Behandlingen påminner vanliga injektioner med fillers men i stället för gel inför man ultra tunna trådar under huden som stödjer huden som hänger ned. Trådarna löses upp och försvinner efter 5-6 månader men stimulansen av egen kollagen production I huden fortsätter och lämnar en åtstramande effekt I flera år.

Behandlingsområden

Ultra V Lift kan appliceras överallt på kroppen, inkluderat ansiktet, ögonvrån, kinder, haka, hals/nacke, panna, skrattlinjer, överarmar, bröstet, magen, skinkor och ben. Behandlingen kan även användas för att höja näsbenet och ge ett naturligt upplyftande utseende.

Vad är PDO?

Polydioxanone (PDO) är en syntetiskt absorberande monofilament tråd som används i kardiovaskulär kirurgi och som fin ligatur. Tråden är ultra-tunn (0.12mm), och gör därmed behandlingen bekväm och naturlig.

Hur utförs behandlingen?

Varje tråd är inne i en mycket tunn och böjlig nål, som hjälper läkaren försiktigt kunna lägga in trådarna på olika nivåer under huden, vilket ger en tredimensionell (3D-lyft) korrigeringszon. Efter att nålarna avlägsnas, stannar trådarna kvar under huden.

Proceduren tar cirka 30-40 minuter. Behandlingen är nästan smärtfritt och för att minska känsligheten kan lokalbedövning med kräm användas och patienten kan oftast gå tillbaka till jobbet samma dag.

Patienterna rapporterar märkbara förändringar: rynkor och veck slätas ut samt huden stråmas sakta åt och ser yngre ut. Under 5-6 månader lösas trådarna upp på ett säkert och naturligt sätt men under den tiden bildar kroppen egen kollagen rund trådarna som bärande stommar. Dessa " stommar " fortsätter att utföra sin bärande funktion under lång tid - från 1 år till flera år (beroende på ålder och typ av trådar).

Vem är lämplig för behandlingen?

Behandlingen är lämpad för de flesta människor. Patienterna är oftast över 30 år gamla, när ålderstecken börjar bli allt mer synliga. Åldrandet orsakar uttunning av hudvävnaden på grund av nedbrytning av kollagen och elastinfibrer vilket skapar slappare hud och djupa rynkor. Ultra V Lift motverkar denna åldrande effekt.

Kollagentrådar fungerar som ett bromsmedel mot åldrandet av huden. ”Armering” av huden med trådar ger förebyggande effekt mot åldrandet i ansiktet och på halsen, hängande kinder och nasolabiala veck, dvs förhindrar uppkomsten av de tecken som avslöjar din ålder. 3D - lyftet, fördröjer tecken på åldrande i flera år. Ultra V Lift trådar stimulerar hudens egna produktion av nytt kollagen vilken gör huden mjuk och elstisk, bildat nya blodkärl och därmed förbättrar blodtillförseln och näring till huden. Detta förbättrar både hudens färg och utseende. Ultra V-Lift trådar används världen över I flera år och visat sig vara en enkel, säker och effektiv behandling. Denna behandling kan även kombineras med Botoc och fillers. I de flesta fall är behandlingen smärtfri och kräver inte en återhämtningsperiod. Det kan bokstavligen göras under lunchtid.

Hur länge varar effekten?

Effekten varar oftast mellan 1 – 5 år och beror på ålder, hudkvalite samt antal och typ av trådar. Upprepad behandling både förbättrar resultatet och förlänger effekten.

Finns det några bieffekter?

Det finns inga allvarliga bieffekter eftersom man använder material som absorberas av kroppen på ett säkert och naturligt sätt. Några bieffekter som patienter har upplevt kan variera mellan mindre smärta, svullnad och blåmärken. Patienten brukar kunna gå vidare med dagen som vanligt efter behandlingen.

Ultra V Lift jämfört med traditionell lyft

Traditionella (kirurgiska) lyft-behandlingar är oftast väldigt invasiva ingrepp. Kirurgen lägger in trådarna under huden och drar oftast i den slappa huden för fixering. Detta ingrepp kan endast appliceras på ett få utvalda områden och har en återhämtningsperiod.

Ultra V Lift kan appliceras överallt på kroppen och ansiktet, inklusive ögonvrån, kinder, näsa, panna, skrattlinjer, överarmar, magen, skinkor och ben, där behandlingstiden är mycket kortare än i den traditionella behandlingen.

Ultra V Lift delar inga nackdelar som annars associeras med traditionell lyft-behandling; det behövs ingen lokal bedövning, behandlingstid är kortare och kallas för "lunch-behandling".

Hur lång är behandlingen?

Behandlingstiden beror på behandlingsområdet men tar oftast omkring 30-40 minuter.

Gör det ont?

Behandlingen är nästan smärtfritt och för att minska känsligheten kan lokalbedövning med kräm användas. Patienten kan uppleva en viss drag-känsla i huden under behandlingen.

När blir resultatet synligt?

Dem första positiva förändringarna syns omedelbart efter ingreppet. Effekten kommer efter några veckor att växa och bli mer synlig och nå sin top efter ca 5 månader. Därefter kommer den att hålla sig i några år.

Påverkar behandlingen vardagliga aktiviteter efteråt?

Behandlingen påverkar inte vardagliga aktiviteter utöver små blåmärken eller mindre svullnad som går bort efter 1-2 dagar.

Finns det några kontraindikationer till behandlingen med kollagen trådar?

Ja, man avråder behandling vid följande tillstånd:

  • Infektionssjukdomar i den akuta fasen
  • Inflammation i huden i behandlingsområdet
  • Koagulationsrubbningar
  • Autoimmuna sjukdomar
  • Cancer

Vilka förberedelser måste jag göra?

Det är rekommenderat att inte ta några blodförtunnande mediciner minst tre dagar innan behandlingen för att förebygga blåmärken.

Vad behöver jag tänka på efter behandlingen?

  • Under 3-5 dagar utesluta aktiva rörelser i ansikte
  • Under 14 dagar avråds man att besöka: bastu, ångbad, solarium
  • Under två månader bör man undvika värmebehandlingar i behandlingsområdet (till exempel laserbehandlingar)