DFClinic är en modern klinik i centrala Skövde i Skaraborg som utför estetiska (kosmetiska) och neurologiska behandlingar.

Banner

Soft Surgery

Soft surgery (Icke invasiv kirurgi) är ny metod för behandling av hud. Tack vare den nya tekniken det är nu möjligt att få resultat som är jämförbara med traditionell kirurgi. Skillnaden är att med Soft Surgery det är möjligt att undvika narkos, ärr och risker som är associerade med traditionell kirurgi.

Soft surgery kan användas för:

  • Ögonlocksplastik
  • Behandling av rynkor och åtstramning av huden
  • Behandling av aktiv acne och acne ärr
  • Borttagning av olika godartade hudförändringar tex papillom
  • Xantelasmer, pigmentfläckar och vårtor
  • Behandling av ärr och bristningar
  • Borttagning av tatueringar

Se vårt bildgalleri för bildexempel.

Detta är ingen laser, radioskalpell eller apparat med högfrekventa radiovågor utan en ny innovativ teknik utvecklad i Italien. Med hjälp av plasma (joniserad gas) sublimerar (bränner) man det övre (yttersta) hudlagret utan att skada närliggande vävnad på djupet. Behandlingen görs efter bedövning med bedövningssalva.

Lite synlig rök kan bildas under behandlingen som resultat av sublimerings processen. En skorpa kommer att formas över det behandlade området men faller sedan bort inom ungefär en veckas tid. Behandlingsområdet kan även vara svullet i upp till 2–4 dagar. Men tack vare metodens ytliga applikation så lämnar inte behandlingen blåmärken eller ärr efter sig. Metoden leder ingen elektrisk ström igenom kroppen och resulterar därför inte i några värmeskador i de närliggande vävnaderna. Soft surgery är anpassad för behandling av bl.a. känsliga områden så som runt ögonen.

Antalet behandlingar varierar och är mycket individuellt, t.ex. hudförändringar kräver oftast 1–2 behandlingar medans större tatueringar kan kräva upp till 4–8 omgångar. Eftersom olika behandlingar kräver olika tidsåtgångar är priserna per behandling också varierande och kan fastställas först efter en konsultation med behandlande läkare. Behandling av vissa hudförändringar kan först kräva en bedömning av en hudläkare vilket ingår inte i priset på behandlingen och betalas separat.